Verzending & Levering

Verzendkosten Nederland
Bij bestellingen onder de € 50,- (incl. btw) rekenen wij € 4,95 bezorgkosten. Bij bestellingen van
€ 50,- of meer nemen wij de verzendkosten voor onze rekening.

Verzendkosten België
Bij bestellingen onder de € 70,- (incl. btw) rekenen wij € 6,95 bezorgkosten. Bij bestellingen van
€ 70,- of meer nemen wij de verzendkosten voor onze rekening.

Verzendkosten binnen de EU en de rest van de wereld
Op dit moment verzenden wij alleen nog binnen Nederland en België.

Levertijd
Na het plaatsen van uw bestelling gaan wij direct voor u aan de slag. Bestellingen geplaatst op maandag t/m vrijdag vóór 16.00 uur worden dezelfde dag verzonden (Behalve op feestdag en in het weekend, dan versturen wij de eerst volgende werkdag na de feestdag/weekend). Levering verloopt hoofdzakelijke via PostNL. Incidenteel verzenden wij via een andere gerenommeerd pakketbezorger (DHL/DPD). U ontvangt een track & tracecode nadat wij uw pakket hebben overgedragen aan de vervoerder. Over het algemeen zal de aflevering een of twee dagen later tussen 8:00 uur en 22:00 uur plaatsvinden. Bij een bezorgadres buiten Nederland kan het langer dan 1 á 2 dagen duren. Helaas kunnen wij het moment van aflevering niet garanderen, omdat wij voor de bezorging afhankelijk zijn van de vervoerder. U kunt uw pakket volgen via de track & tracecode die u hebt ontvangen. U ziet dan precies waar uw pakket zich bevindt.

Pakket niet ontvangen?
Hebt u uw pakket nog niet ontvangen binnen 1 á 2 dagen? Dan verzoeken wij u d.m.v. de track & tracecode te kijken of uw pakket al geleverd is. Is dit niet het geval? Wacht u dan even af. In veel gevallen zal de pakketbezorger uw pakket alsnog binnen een aantal dagen afleveren. In sommige gevallen geeft de bezorger uw pakket af bij uw buren als u zelf niet thuis bent op het bezorgmoment. Wordt via de track & tracecode aangegeven dat uw pakket bezorgd is maar u hebt niets ontvangen. Dan is het goed mogelijk dat het pakket bij uw buren is afgegeven.

Is volgens de track & tracecode uw pakket bezorgd maar u hebt niets ontvangen en ook bij uw buren is niets afgeleverd. Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op!

Ik heb een verkeerd bezorgadres doorgegeven!
Heeft u per ongeluk een verkeerd bezorgadres doorgegeven? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Wij proberen dan het afleveradres van de bestelling nog voor u te wijzigen.
Houdt u er wel rekening mee dat u zelf verantwoordelijk bent voor het doorgeven van juiste informatie bij een bestelling.