Klachten

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals u gehoopt had. Als u een klacht heeft over een product en/of de dienstverlening van Wigany Supplies dan raden wij u aan om uw klacht eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar info@wigany.com. Geef graag duidelijk aan wat uw klacht is en waar uw klacht over gaat. Bijvoorbeeld over een product of onze dienstverlening. Als u zelf al een idee heeft over een oplossing horen wij dit ook graag van u!

Wij zoeken graag samen met u naar een passende oplossing.

Mocht het zo zijn dat wij gezamenlijk niet tot een passende oplossing kunnen komen, dan is het mogelijk om uw geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur via https://www.webwinkelkeur.nl/kennisbank/consumenten/geschil.
Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer uw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.